kluizen Discount Webwinkel keur en betaal methode

De juiste kluis vinden


Het vinden van de juiste kluis kan door het grote aanbod lastig zijn. Om je te helpen bij je keuze vind je hieronder een korte uitleg over de verschillende soorten kluizen en leggen we uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een goede kluis.


Wat moet er in de kluis worden opgeborgen?
Data, bijvoorbeeld een USB of dvd raakt sneller beschadigd bij brand dan papier. Zij hebben dan ook een zwaardere brandbescherming nodig ten opzichte van papier. Ook de hoogte van het geldbedrag of de totale waarde van uw kostbaarheden die je wil opbergen in de kluis is van belang bij het kiezen van de juiste kluis.

Welke bescherming moet de kluis bieden?
Kort gezegd zijn er drie soorten kluizen. Een kluis die alleen bescherming biedt tegen brand of juist alleen tegen inbraak maar er zijn ook kluizen die het beste van beide combineren en zowel brand- als inbraakwerend zijn.

Waar wordt de kluis geplaatst?
Plaats je de kluis op een verdiepingsvloer, dan kan je kiezen voor een zwaardere brandwerendheid normering. De reden hiervoor is dat de kluis bij brand door de verdiepingsvloer kan zakken. Er zijn brandwerende testen die gecombineerd worden met een valtest. Ben je juist opzoek naar een inbraakwerende kluis, maar beschikt de ruimte of het pand waarin de kluis geplaatst wordt al over extra veiligheidsmaatregelen? Dan kan je wellicht kiezen voor een kluis met een lagere normering. Ons advies is om altijd vooraf contact met de verzekeringsmaatschappij op te nemen, zij kunnen je vertellen welke eisen er gesteld worden.

Welke type slot?
De keuze voor het juiste slot verdient zeker de aandacht. Kluizen zijn leverbaar met een sleutelslot, elektronisch cijferslot of een combinatie tussen beide. Hier moet voornamelijk gedacht worden aan gebruiksgemak en mogelijkheden.


Terug naar de veelgestelde vragen over kluizen